Cviky na krční páteř v kanceláři: Zpevnění krční páteře během pracovního dne

By: Sportif Nutrition

Krční​ páteř⁣ je jednou z ‌nejvíce ‍zatížených částí našeho těla, a to​ zejména v pracovním‌ prostředí, kde trávíme ‍většinu svého času seděním u počítače. Dlouhodobým nevhodným držením těla⁣ může docházet k bolestem v oblasti krku a⁣ zad, které ovlivňují naši ​produktivitu i celkovou ⁣pohodu. Nicméně, existuje řada cviků, které můžeme cvičit přímo v kanceláři a které pomáhají zpevnit krční páteř ⁤a předejít bolestem.⁣ V ‌tomto článku ‍se⁢ podíváme na několik ⁢jednoduchých ​cviků, které můžete zařadit do ​svého ‍pracovního ‌dne a udržet si tak zdravou a silnou krční páteř.
1.​ Krčení ramen

1.⁢ Krčení ramen

Vyzkoušejte některé⁣ účinné cviky na‌ , které vám pomohou uvolnit napětí v této oblasti a zlepšit‍ pohyblivost ​vašich ⁤ramenních kloubů. Pravidelné ⁢ může být velmi prospěšné pro vaše zdraví a pohodu. Pamatujte si však, že při provádění těchto ⁤cviků byste⁢ neměli​ cítit žádnou bolest ‌ani ⁢nepohodlí. Pokud ano, okamžitě ‍je přestaňte dělat⁣ a konzultujte ‌s odborníkem.

Jedním z nejoblíbenějších cviků na ⁢je tzv. „plavání ‌prsa“. Lehněte si‌ na ‍záda⁣ a zvedněte pravou ruku přímo nad sebe tak, aby vaše ‌předloktí bylo ve vodorovné ‌poloze ke ⁢stropu.‌ Poté přejíždějte ⁤předloktím dopředu a dozadu, ‌jako byste plavali v bazénu.⁣ Opakujte tento pohyb ⁣10 ⁤až 15krát ⁤s každou rukou.⁢ Můžete si to udělat i tímto ⁤způsobem:⁤ Posaďte se⁤ na židli a uchopité⁣ se oběma rukama za opěrku‌ na stranách sedadla. Pak‌ začněte rychle krčit‍ rameny‌ nahoru a dolů, zatímco posilujete bránici.⁢

2. Protahování⁤ krku

2. Protahování⁣ krku

Naše⁤ krky jsou neustále napjaté z ⁣důvodu nevhodného ​držení těla, dlouhého sedění u počítače a stresu. ‌ je⁣ jednou z nejúčinnějších metod, jak⁤ uvolnit napětí a zlepšit pohyblivost​ krční‌ páteře. Přinášíme vám​ několik‌ cvičení, která pomohou⁢ prodloužit‍ svaly krku a uvolnit bolestivé svalové bloky.

1. **Boční ‍sklon** – Sedněte si s rovným ​zádem. Pomocí ruky jemně skloněte‍ hlavu na jednu stranu směrem k ​rameni. Držte⁤ tuto pozici po ‌dobu⁣ 20 sekund a poté opakujte⁤ na opačnou stranu. Tímto cvičením protahujete⁢ boční svaly krku.

2. **Předklon‌ s protažením brady**⁢ -⁢ Znovu si sedněte s rovným zád
3. Otáčení hlavy

3. Otáčení hlavy

Chcete-li udržovat zdravou a⁣ silnou⁤ šíji, ⁤je důležité ‌věnovat pozornost . ⁣Tato‍ cvičení pomáhají posilovat‌ svaly ⁤v​ krku a ‍zlepšovat​ celkovou ⁣pohyblivost. Časté‌ sedění před počítačem nebo nakloněná hlava při používání mobilního zařízení ⁢může⁣ vést ⁢k tuhosti a ⁣bolesti ​v⁤ krku, takže je důležité ​vykonávat⁤ cvičení na ‌ ‍pravidelně.

Zde je několik‍ cvičení, která⁣ vám pomohou zvýšit flexibilitu a sílu svalů⁢ v ⁤krku:

  • Lehni si ‍na‍ záda a uchopte ⁣si svýma rukama hlavu. ​Pomalu‌ otočte hlavu doprava a ‍držte v této pozici 10-15 sekund. ⁢Poté⁢ se⁣ vraťte do neutrální polohy ‌a opakujte na levou ⁢stranu.⁤ Toto‌ cvičení můžete ‍provést 2-3 krát na každou stranu.
  • Postavte ⁢se ⁤rovně s⁣ nohama ‌na ⁤šířku​ kyčlí.⁢ Pomalu otočte hlavu‌ doprava ​a pokuste ⁢se spojit bradu ⁣s pravým ramenem. V této pozici zůstaňte 10-15 sekund a ‍poté opakujte na levou stranu.⁢ Proveďte ⁤2-3 ⁣opakování ​na ⁤každou ⁢stranu.
  • Usedněte na židli s rovnými zády. Rukama ‍obejměte levé rameno a pootočte hlavu směrem doprava, dokud ​se ‌snažíte ​pohlédnout⁤ za svá záda. Držte tuto pozici⁣ 10-15 sekund ​a⁢ opakujte⁤ cvičení‌ na opačnou ‍stranu.⁣ Proveďte⁣ 2-3​ opakování na každou stranu.

4. Boční sklony ⁤hlavy

Stále se ​věnujeme problematice cvičení⁢ pro krk a přinášíme vám další techniku, která‌ vám může⁢ pomoci: ‌. ‍Tyto ⁤cviky jsou skvělým způsobem, ​jak⁤ posílit ⁢svaly ⁢krku ⁣a zlepšit pohyblivost. ⁣jsou ideální pro ty, kteří trpí bolestí ‌v krku nebo mají potíže se ztuhlostí krční páteře.

Při provádění bočních sklonů hlavy​ je důležité dodržovat správnou techniku, ⁣abyste minimalizovali‌ riziko zranění a dosáhli optimálních výsledků. Zde ⁣je několik tipů ⁢pro správné provedení:

-​ Sedněte si s rovným držením těla ‌a nohama položenýma ⁢na zemi.
– Pomalu nakloňte hlavu doprava směrem k rameni, dokud necítíte mírné napětí⁢ na levé straně krku. Ujistěte se, že nezvedáte rameno k uchu.
– Držte⁢ tuto polohu⁣ po ‍dobu 15-30 sekund a ‌potom se vrátíte do ​výchozí pozice.
– Opakujte stejný pohyb​ na druhou stranu, nakláníce hlavu doleva‌ směrem k⁣ druhému rameni.
– Pro dosažení ⁤optimálních výsledků opakujte cvik⁣ několikrát na každou stranu.

Pravidelně prováděné vám mohou přinést ​úlevu od ⁢bolesti v krku a pomoci zlepšit flexibilitu krční páteře. Nezapomeňte⁢ se vždy důkladně zahřát a poslouchat své​ tělo,⁢ abyste se vyhnuli případným zraněním.

5. Otvírání hrudi úpravou sedu

Tato ‌technika, nazvaná „“, je účinným⁢ cvičením,⁣ které pomůže ‍otevřít ​a‍ posílit svaly hrudníku.‌ Při dlouhodobém sezení⁣ v kanceláři nebo ‌v automobilu ⁤se mohou tyto svaly zkracovat a oslabovat, což může vést k ⁤špatnému postavení těla a ⁤bolestem zad.‌ Pravidelné provádění této techniky ​může pomoci udržet správnou postavu, zlepšit​ držení těla ⁣a snížit riziko⁢ bolesti v ⁣oblasti zad.

Jak⁢ tedy‌ provést⁣ „“? ⁣Začněte tím, že se posadíte na židli s rovným nebo mírně vztyčeným‍ hřbetem. Položte ruce na stehna‌ a zhluboka se ‌nadechněte. Při⁤ výdechu úplně uvolněte své ramena. Poté zlehka posuňte ruce⁣ směrem ‌k sobě, až ‍ucítíte mírné napětí v oblasti hrudníku. Držte⁤ tuto‌ polohu po dobu 10-15 sekund. Pokud cítíte velké napětí nebo bolest, snižte napětí⁢ a jemněji provádějte pohyb. ⁢Opakujte cvičení alespoň 3-5krát.

6. Jógový ⁢obrácený půlstoje

6. Jógový obrácený ‍půlstoje

⁣je⁤ pokročilá pozice, která vyžaduje pevné jádro ⁤a silnou rovnováhu. ‌Tato ⁤asana se provádí tím, ‍že se ⁢postavíte na hlavu s ​páneví ​ve vzduchu a nohama pevně‌ ukotvenýma nad‌ hlavou. Je⁤ to skvělý způsob, jak‍ posílit horní část těla ​a zlepšit flexibilitu páteře.

Při provádění jógového ⁢obráceného ⁤půlstoje je ⁢důležité mít ​správnou techniku a postupovat ​opatrně. Začněte tím, že si lehnete na záda a zvednete nohy a ⁣pánev⁢ nad hlavu.⁢ Potom propněte ⁤nohy a pomalu je sestupujte ‌směrem ke zemi nad hlavou. ⁣Při tomto pohybu ⁤udržujte rovnou linii mezi⁤ rameny, krkem a ⁢hlavou.⁣ Soustřeďte⁢ se na uvolňování napětí‌ ve ​svalech a‍ dýchejte ⁣hluboce. Pokud ⁣jste začátečník, můžete⁤ při ​této pozici použít ⁢i zeď pro podporu a ⁢stabilitu.

7. Náklon hlavy‌ dozadu

⁢ je ⁢pohyb,⁣ při kterém‌ se otočíme směrem ⁣vzad, čímž se ohýbáme v páteři. Tentokrát se ⁢zaměříme na to, jak‍ správně provádět tento pohyb a jaké jsou jeho přínosy pro naše tělo.

Především je důležité udržet správnou polohu těla při náklonu⁣ hlavy dozadu.​ Držte záda⁤ rovně a snažte se nepřetěžovat krk či ramena. Tento⁢ pohyb se často praktikuje⁤ při józe nebo strečinku, a to ⁢z dobrého důvodu. totiž přispívá ke zlepšení flexibility ⁤a mobilitě‍ páteře, což může snížit riziko⁤ bolesti zad a napětí v krku.⁤ Kromě toho také‍ posiluje svaly na ⁣krku ⁢a pomáhá uvolnit napětí v oblasti ramen ‍a krku, což ‍je‍ zvláště užitečné pro ty, kteří⁢ tráví hodně ⁣času před počítačem nebo ve‍ stoje.

8. Lopatkový ⁢dech

je technika dýchání, která⁤ se soustředí ⁤na správné‍ zapojení a pohyb lopatek při inhalaci a exhalaci.‌ Tato‍ metoda je často používána při józe, ​pilatesu a dalších cvičeních zaměřených na ⁢uvolnění napětí ​a ⁣zlepšení​ dýchání.​ Při správném provedení lopatkového ‌dechu​ mohou ‌být ‍pozorovány mnohé přínosy pro zdraví a pohodu.

Jedním⁢ z hlavních cílů lopatkového‌ dechu je⁤ zlepšit‍ pohyb lopatek při⁣ inhalaci a⁢ exhalaci, ⁣což⁢ umožňuje efektivnější ⁣přístup kyslíku do ⁢plic.‌ Při správném provádění této​ techniky je důležité uvolnit ‌a‍ otevřít hrudník, pokrčit ramena dozadu a stáhnout ⁤lopatky k páteři při inhalaci. Při exhalaci je pak ⁤důležité uvolnit svaly a nechat lopatky posunout dopředu. Tímto ⁣způsobem se⁢ lopatky​ aktivně zapojují ‌do dýchání,⁣ což může pomoci⁤ uvolnit napětí v ‌krku, ramenou a⁣ zádech, ⁢a⁣ zároveň i‌ zlepšit​ držení těla.

9. Krční‍ rotace

9. Krční ​rotace

je‌ důležitým pohybem, který umožňuje flexibilitu a správnou‍ funkci⁢ krku. Tento pohyb může být ⁣prováděn⁤ různými způsoby ⁣a je ‌často součástí⁣ cvičení a rehabilitace⁢ krku. se provádí otáčením hlavy kolem krční páteře a pomáhá uvolnit‌ napětí ‌a​ zlepšit pružnost svalů.

Existuje několik ⁤variant , ⁤které ⁢mohou‍ být‍ vhodné pro různé účely. Jednou‌ z běžných ⁣metod je ⁢pasivní , která se provádí s pomocí ⁣partnera nebo terapeuta. ⁤Tato metoda je užitečná⁤ při léčbě bolesti a⁣ ztuhlosti krku. Další možností ⁢je aktivní ‍, kterou můžete ⁣provádět sami.‍ Je důležité​ správně sledovat postup a⁤ nevytvářet ⁣nepříjemné⁣ bolesti během ‍tohoto cvičení.

Při krční rotaci se doporučuje dodržovat ​následující pokyny ⁤pro dosažení nejlepších výsledků:
– Sedněte⁤ si na židli​ nebo postavte se rovně.
– Ujistěte se, že ⁤váš‍ krk je v neutrální poloze a nepřetěžujte ho ​během cvičení.
-‌ Pomalu otáčejte hlavou na ‍jednu stranu a pak na⁣ druhou stranu.
– Ujistěte se, že při rotaci zahrnujete celý rozsah pohybu bez nadměrného⁣ namáhání krčních ‌svalů.
– Opakujte cvičení několikrát denně, ⁤aby se zlepšila ⁢flexibilita a uvolnilo napětí v krku.

Pamatujte,⁢ že ​ by měla ‌být⁤ prováděna s opatrností a ⁢případně se poraďte s odborníkem, pokud trpíte ​závažnými problémy s krkem. Pravidelné cvičení a správná technika vám pomohou udržet krk v dobrém stavu a⁤ minimalizovat ‍riziko ⁢bolestí a ​ztuhlosti.

10. Lehce posilování​ trapézů

Trapézové svaly​ jsou​ jedním z ​nejdůležitějších svalových⁢ skupin, které mohou být často přehlíženy při‌ posilování. Ale⁣ nezoufejte,⁣ máme pro⁤ vás několik jednoduchých a lehce proveditelných cviků, které vám ‍pomohou posílit právě ⁤tyto‌ svaly.‌ Můžete si vybrat z​ následujících variant, ⁢které ⁣vám zajistí‍ účinné posílení trapézů a zlepšení celkové ⁢síly ‍horní části těla.

1. Zvedání ramen s činkami: Postavte se ‌rovně s činkami v rukách. Pomalu zvedněte ramena směrem‌ nahoru, jako⁣ byste se snažili stlačit ⁣je k uším. Držte tuto pozici na chvíli a poté ⁢se vracejte zpět ke střední poloze.‌ Opakujte 10 až 15krát pro dvě série.

2. Shrugs‌ s vlastní⁣ váhou: Stoupněte si‍ rovně s nohama ⁢ve ‍šířce boků. Pomalu⁤ zvedněte⁣ ramena směrem nahoru, ‌jako ​byste se snažili dotknout se uší svými​ rameny. ‍Držte tuto ⁣pozici krátce a poté opět‌ vracejte ramena‌ do neutrální pozice. Opakujte 15krát⁢ pro dvě série. ⁣Tento cvik‍ lze také provádět ‌s jednou rukou přidržovanou⁢ u boku.

Vyzkoušejte tyto ⁢cviky a začněte ⁣efektivně posilovat trapézy. Nezapomeňte také na správnou techniku a postupně ⁢zvyšujte zátěž, abyste dosáhli optimálních výsledků. Můžete tak ⁤získat silné⁢ a vytrvalé ⁤trapézové svaly, které ⁢vám ⁤pomohou v‌ každodenním životě i při sportovních aktivitách.

11.​ Strečink krku

je důležitým ‍prvkem péče ⁤o⁢ celkovou pohodu a ‌prevenci ⁢bolesti v oblasti⁢ krku a ​ramen. Pravidelné cvičení prokrvuje svaly, zlepšuje jejich‌ flexibilitu a ​posiluje⁣ je. Existuje několik⁣ jednoduchých cviků, které můžete ⁣provádět doma ​nebo v kanceláři, ‍abyste⁣ uvolnili‌ napětí a zvýšili pohyblivost krku.

Jedním z‍ nejjednodušších ​cviků​ je pomalé zakrývání a snímání⁤ ramen. Výhodou ⁢tohoto ‍cviku je, že⁢ ho ‍můžete provádět kdykoli ⁣a⁤ kdekoli, pro rychlou úlevu od napětí⁢ v krku. Dalším účinným cvikem je rotace krku. Pomalu a ​opatrně‍ si otočte ⁣hlavu ⁣doleva a pak doprava,⁣ cítíte, jak se svaly‌ protahují? Opakujte toto ⁣pohyblivé cvičení několikrát,⁣ abyste posílili svaly ⁣krku a zlepšili ‍jeho⁤ flexibilitu. Pokud chcete uvolnit ⁤svaly a zvýšit pružnost ‌krku ‍na vyšší úrovni, zkuste několik⁣ jógových ‍pozic, například „had“ nebo „kočička“. ‍Během těchto cviků hluboce dýchejte⁤ a nechte svůj krk rozvíjet ⁤se ‍jako zmije. Pravidelné cvičení strečinku krku ‌může přinést pocit ⁢uvolnění, snížení bolesti ‍a⁣ lepší⁢ pohyblivost ramenového pletence.

Často Kladené Otázky

Q: Jaký význam má pevná a zdravá krční páteř při⁣ práci​ v kanceláři?
A: Pevná a ‌zdravá krční páteř je⁣ klíčová pro správnou fyzičku a pohodu během pracovního dne v kanceláři.‍ Pomáhá ⁢udržet správnou a ⁣ergonomicky korektní polohu těla, snižuje riziko bolestí hlavy,⁣ krku a​ zad‍ a zvyšuje produktivitu‌ práce.

Q: Jakým ‍způsobem ‍můžeme⁤ posílit‍ a udržet zdravou krční páteř‌ během ​pracovního dne?
A: Existuje několik ⁣cviků a⁢ strategií,​ které mohou pomoci pevnit krční páteř a ⁤udržet‌ ji ‍zdravou. Jeden⁢ z⁢ důležitých ⁣kroků je nastavit si ergonomické pracovní⁤ prostředí, které podporuje správnou polohu krku a zad. Pravidelné pauzy ⁣na protažení, cvičení a změny polohy⁣ také⁤ přispívají k ⁣uvolnění a posílení krční⁣ páteře.

Q:‌ Jaké jsou konkrétní cviky na posílení krční⁤ páteře?
A: ⁣Mezi ‌nejefektivnější cviky⁣ na posílení krční páteře patří⁤ rotace hlavy, naklápění hlavy na stranu a vzpříměné držení ‍hlavy. Důležité je cvičit s​ kontrolou ⁣a zpomalit pohyby, abychom minimalizovali riziko zranění. Předtím,⁢ než‌ začnete provádět‍ tyto‍ cviky, je vhodné poradit se s⁣ fyzioterapeutem nebo odborníkem na ‍pohybovou ​terapii.

Q: ‍Jak často bychom měli⁣ provádět cviky⁤ na krční páteř během pracovního dne?
A: Doporučuje se ⁢pravidelně provádět​ cviky na krční páteř minimálně jednou za​ hodinu. Pauzy na cvičení by měly trvat asi 5-10 ⁣minut a měly by‌ být kombinovány s protažením a změnou ‌polohy těla. Pravidelnost je zásadní pro udržení a posílení krční páteře.

Q: Jaký je vliv ⁢cvičení na krční páteř​ na naší celkovou pohodu ⁤v kanceláři?
A: Pravidelné⁤ cvičení na posílení⁢ krční páteře má ‌pozitivní vliv na naši celkovou fyzickou kondici a ⁤pohodu v kanceláři. ⁣Posilování krční páteře‍ pomáhá odstranit‍ napětí, ⁢zlepšuje průtok krve do mozku ⁤a snižuje riziko⁣ bolestí a‌ nepohodlí. Zdravá krční ⁤páteř⁤ zvyšuje produktivitu práce⁣ a přispívá k lepšímu duševnímu ‍stavu.

Q:⁣ Jakou roli hraje ⁢správná ergonomie při cvičení‌ na krční⁢ páteř?
A: Správná ergonomie je klíčová při‌ cvičení na krční páteř.‍ Dodržování ergonomických zásad⁣ zahrnuje správné ‌nastavení výšky židle, monitoru‍ a klávesnice,​ aby se minimalizovalo ‍riziko nadměrného‍ ohnutí krku a ⁢zad. Kvalitní ergonomické vybavení pomáhá udržet⁣ správnou polohu‌ těla a ⁢zabraňuje vzniku bolesti a⁢ nepohodlí při cvičení.

Q: Jaké jsou další způsoby,‍ jak si udržet pevnou krční páteř v​ kanceláři?
A: Kromě ‍cvičení je také ⁣důležité ‌dodržovat‍ správné návyky ‍při používání ‌zařízení,‌ jako​ je‌ například mobilní telefon. Snažte ⁣se​ vyhnout​ dlouhodobému zahledění do obrazovky⁤ a pravidelně dělejte pauzy na protažení a odpočinek očí. Posilujte ⁣také ‍celé tělo pravidelným cvičením⁤ a ⁢péčí ⁢o správnou⁢ stravu. Celková⁣ pohoda ⁣těla ⁤a zdravá krční ⁣páteř jdou ruku v⁣ ruce.

Q: Jaký je nejlepší způsob, ​jak ‍začít s cvičením ⁤na krční⁤ páteř?
A:‌ Nejlepším způsobem, ‍jak začít cvičit na krční‍ páteř, je konzultace ⁢s odborníkem, jako je fyzioterapeut nebo odborník na pohybovou terapii. Tyto osoby‍ vám‌ mohou pomoci​ sestavit vhodný cvičební plán, zkontrolovat správnou techniku‍ cvičení‌ a poskytnout individuální rady ‌a⁢ doporučení. Cvičení by ⁣mělo ⁤být postupné ⁣a přizpůsobené vašim individuálním potřebám ⁤a zdravotnímu stavu.

Závěrečné‍ poznámky

Děkujeme, že‌ jste si ⁣přečetli‍ náš článek ⁤o cvičení⁣ na krční ‍páteř ⁣v kanceláři.⁢ Víme, ‍že moderní⁤ pracovní prostředí často⁤ způsobuje⁤ mnoho nepříjemností a bolestí ‍v‍ této oblasti těla. Proto jsme se snažili předat vám několik jednoduchých cviků, které můžete provádět​ během ‌pracovního dne pro zpevnění krční páteře.

Pravidelné cvičení ⁢je klíčové pro zachování zdravé a silné ‍krční páteře. V ​našem článku‌ jsme‌ vám ‍ukázali‍ cviky, které jsou snadno proveditelné ​a nevyžadují⁤ žádné speciální vybavení. Můžete je provádět přímo ve své kanceláři, aniž‌ byste rušili​ svou⁤ práci.

Před provedením jakéhokoli cviku však doporučujeme konzultovat ⁣se svým ‍lékařem či⁢ specialistou, aby​ se ‍ujistili, že jsou tyto cviky ⁣vhodné pro váš konkrétní⁢ stav.

Máme ⁢naději, ⁤že vám​ naše ‍rady ‍a⁣ cviky ‍pomohou zmírnit bolesti⁢ a‌ napětí v krční páteři. Je důležité ‌si uvědomit, že prevence je lepší než léčba, takže se snažte pravidelně cvičit a dbát⁣ na správnou ergonomii ⁢při ‌práci.

Pamatujte, že​ zdraví by‍ mělo být vždy​ na ‍prvním místě. Pokud ‍trpíte ‌nepříjemnostmi v krční páteři, neváhejte se poradit⁢ se‌ specialistou,‌ který vám‍ může ⁣doporučit další vhodné⁤ cviky a terapii.

Doufáme, že ⁤vám⁤ naše rady budou užitečné ⁣a že se‍ vám podaří dosáhnout​ zdravé a ‌silné krční páteře. Pokud budete ​pravidelně⁢ cvičit⁣ a dbát na své⁣ zdraví,⁢ můžete​ se vyhnout mnoha problémům spojeným s⁣ krční páteří a udržet⁣ se v kondici ‍po celý pracovní den.

Děkujeme ještě jednou za přečtení​ našeho⁢ článku a přejeme vám⁢ mnoho úspěchů při ⁤cvičení ⁢na ​krční páteř‌ v kanceláři!

Napsat komentář

🛡Získejte více energie a podpořte své tělo přirozeně!
Nenechte si ujít tuto speciální nabídku! Pouze nyní máte jedinečnou příležitost získat 30denní zásobu vitamínu K2 a Ženšenu. Udělejte první krok k podpoře zdraví.
Cítíte se unaveni?
Nebojte se udělat první krok k podpoře zdraví. Vyzkoušejte nyní bez rizika - 30denní zásoba čeká!
🛡Získejte více energie a podpořte své tělo přirozeně!
Nenechte si ujít tuto speciální nabídku! Pouze nyní máte jedinečnou příležitost získat 30denní zásobu vitamínu K2 a ŽenšenuUdělejte první krok k podpoře zdraví.
Cítíte se unaveni?
Nebojte se udělat první krok k podpoře zdraví. Vyzkoušejte nyní bez rizika - 30denní zásoba čeká!