Nejlepších 10 cviků na skoliozu: Udržujte správnou posturu

By: Sportif Nutrition

V dnešním ​uspěchaném světě je udržení správné postury často výzvou. Skolióza, ⁣která je ​charakterizována⁢ zakřivením ⁣páteře, ⁤může způsobit bolesti zad ⁣a omezit‌ každodenní‍ pohyb. Nicméně, jedním z nejefektivnějších způsobů,‍ jak zmírnit tyto nepříjemnosti, je ‌pravidelné cvičení. ⁤V‌ tomto článku se ‌podíváme na nejlepších 10 cviků, které pomohou udržovat správnou posturu a zlepšit stav skoliózy. Připravte se na to, jak náš každodenní‍ cvičební plán může⁢ mít ⁤obrovský ‌vliv na‍ vaše⁣ zdraví a pohodu!

1. Korzetování

je umění ‍tvorby⁢ a nošení⁣ korzetů, které sahá‌ až do 16. století. Korzety jsou pevné​ podpůrné oblečení, které se​ nosí​ zejména ⁤na pasu a‍ poskytuje tvarovou ⁢oporu⁤ tělu.‌ Tato⁣ módní ‌vlna začala jako ‍stylizovaný způsob,‌ jak‌ vytvořit zdobné a ⁢štíhlé ‌siluety,⁣ přičemž se ​korzety využívaly zejména při tvorbě kvalitních oděvů a kostýmů.

Výrobci korzetů mají mnoho‌ možností,⁣ jak dát ⁣korzetům⁤ jedinečný vzhled. Kromě výběru různých materiálů, jako je hedvábí,‌ brokát ⁤nebo ⁤kůže, také mohou využít různé techniky zdobení, jako jsou korálkování, ‌vyšívání či aplikace.​ Moderní korzety jsou často velmi ‍flexibilní a pohodlné, díky použití elastických materiálů a‌ ohebnějších kostic.‌ Nejznámějšími typy ‍korzetů​ jsou ​podprsenky, rychláci a⁣ šněrovací předu.

2. Protažení páteře

2. ⁤Protažení páteře

⁣je jednou z nejúčinnějších metod‍ k uvolnění a posílení vaší páteře. Tato​ technika se ‌zaměřuje ‍na prodloužení páteře a uvolnění⁢ napětí v ‌oblasti ⁢krku, ramen ⁢a ‌dolní části zad. ⁤ může být prováděno různými‍ způsoby ⁣a ‌za⁢ různých podmínek, aby se‌ dosáhlo ‍optimálního účinku.

Existuje mnoho cvičení ​a technik, které mohou ⁤být použity k⁢ . Například, jednoduché cvičení podobné pozici ​“kočky“ může⁤ pomoci uvolnit napětí ‌v páteři a prodloužit⁢ ji. Další možností je provedení cvičení nazývaného „protažení kočky“, které se ‍zaměřuje na protažení​ jednotlivých ‌obratlů v páteři.

Nezapomeňte, že při ​provádění je důležité⁢ zachovat⁢ správnou techniku ⁢a postupovat opatrně. Můžete také využít⁢ speciálních pomůcek, jako jsou protahovací pásy nebo protahovací stojany, které vám mohou pomoci ‌dosáhnout ⁤lepšího a bezpečnějšího ⁤. ⁣Věnujte této technice⁢ pravidelnou pozornost a nezapomeňte⁣ kombinovat protahování s dalšími⁣ aktivitami ⁣zaměřenými na posílení svalů páteře,​ aby byly dosaženy optimální výsledky.
3. Plank

3. Plank

Mobilní aplikace ⁣‍ je⁣ přesně​ to, ⁢co potřebujete,⁢ abyste se cítili ​zdravěji a silněji. je ⁣výkonný​ nástroj, ‌který vám umožní vytvářet ‍vlastní tréninkové plány s cvičením známým jako „“ nebo také​ jako „prkno“. je jedním z ‍nejefektivnějších cviků‌ pro posílení celého těla, zejména svalů na břiše, zádech⁢ a nohou.

S em můžete svoje tréninky přizpůsobit svým individuálním potřebám. Můžete ​si vybrat různé obtížností,⁢ délku⁤ trvání‌ cvičení a také si ‌můžete ⁤přidat další cviky. Aplikace⁤ vám⁣ přehledně ukáže, ​jak správně plnit⁤ , jaké jsou nejčastější‍ chyby ​při cvičení a jakým způsobem cvičení posiluje různé svalové⁢ skupiny.

  • je cvik, ​který můžete ⁣provádět kdykoliv​ a⁣ kdekoliv, protože nepotřebujete ⁤žádné tréninkové ⁤vybavení.
  • ⁢pomáhá zlepšit držení těla a posiluje hluboké‍ svaly,‍ které stabilizují páteř.
  • může být vynikajícím cvikem pro redukci bolesti zad a proti bolesti ‌v krku.

Stáhněte si aplikaci ještě dnes a začněte posilovat ⁤své tělo s⁤ nejjednodušším, ale účinným cvičením – em!

4. Prkno​ s ⁤rotací

4. Prkno ​s⁣ rotací

Úvod: Představte si,‍ jaké by to ⁤bylo, kdybyste se mohli ocitnout na prkně, které se s vámi otáčí. Přesně toto zábavné ‌a náročné⁤ dobrodružství je připraveno v ​zábavním centru XYZ. je jednou z​ nejzajímavějších atrakcí, kterou si⁢ můžete vyzkoušet na⁣ vlastní‌ kůži.

Jak to funguje? Zde‍ je vše, co potřebujete⁤ vědět:

  • Inovativní design: Prkno je vyrobeno z‍ odolného⁤ materiálu a je vybaveno rotačním‍ mechanismem, který reaguje na pohyb.‍ Díky ‌tomuto unikátnímu designu můžete‌ zažít nezapomenutelné ‍chvíle plné zábavy a vzrušení.
  • Přizpůsobitelná⁣ rotace: ⁣ Rotace⁣ prkna se stává skutečností díky moderní technologii. Můžete si zvolit různé stupně rotace a ⁤přizpůsobit si tak rychlost a intenzitu zážitku podle svých preferencí. Buďte připraveni na‌ adrenalinový nářez!
  • Všestranné využití: je vhodné ​jak pro jednotlivce, tak pro skupiny ⁤lidí. Můžete⁤ ho využít jako součást ​teambuildingového programu, ⁣zpestření⁢ rodinného ‌výletu nebo‍ prostě jako zábavnou aktivitu s přáteli. ⁢Možností je mnoho a všichni‌ se určitě pobaví.

Nečekejte a přijďte⁤ si‌ vyzkoušet ⁤již⁢ dnes!‍ Zažijte novou dimenzi zábavy ‍a rozhýbejte svůj adrenalin. Nezapomeňte, že⁢ naše zábavní centrum ⁤XYZ ⁣je otevřeno⁤ 7 ⁤dní​ v týdnu, takže si můžete naplánovat svůj výlet kdykoliv.

5.​ Výpadový krok ​s rotací trupu

5. ​Výpadový krok ​s ‍rotací trupu

je vynikající cvičení pro posílení dolních končetin a stabilizaci core svalů.⁣ Toto cvičení⁢ kombinuje krokový pohyb dopředu s rotací⁣ trupu, což⁤ pomůže aktivovat a zapojit více svalových skupin⁤ v jediném pohybu. ‌Jaký je ​správný postup? Zde je návod, ⁣jak ⁢správně provést :

1. Rozestup nohou:​ Postavte se do širokého rozestupu nohou se zpevněným středem těla.
2. Krok‍ dopředu: Zvedněte ‍jednu ⁤nohu a udělejte velký krok dopředu, ohnutím kolena a snížením těla ‍směrem dolů, přičemž se​ ujistěte,⁣ že vaše přední noha je ⁣ve⁤ správném úhlu⁣ 90⁤ stupňů.⁢ Vaše zadní​ noha⁣ by měla být⁣ mírně ⁢ohnutá.
3. Rotace trupu: Při výpadovém kroku začněte​ rotovat ⁣trup směrem k přední noze.‌ Přední ruka by měla​ jít⁣ směrem⁤ dolů, ke vnější straně přední nohy, zatímco ⁣druhá ruka zůstává v‍ přímce s⁢ trupem.
4. Návrat do ⁣výchozí ⁢pozice: ⁣Zatlačte se z přední nohy, ‌abyste ⁢se vrátili do výchozího⁢ postavení,⁤ přičemž si střídavě vyměňujte nohy. Opakujte‌ tento ‌pohyb​ na požadovaný počet ‌opakování.

Toto cvičení⁣ má řadu výhod, jako je posílení nohou, zlepšení stability ⁣a flexibility​ trupu a celkového ​tvarování těla. Je vhodné pro sportovce⁣ i rekreační cvičence, kteří chtějí​ zvýšit‌ svou ​sílu ‌ a vytrvalost. Pravidelné zařazení výpadového kroku s ‍rotací trupu do tréninkové rutiny může ​přinést vynikající výsledky a pomoci vám dosáhnout ⁤vašich fitness cílů.⁢ Nezapomeňte se vždy ohřát před cvičením⁤ a konzultovat s odborníkem, pokud máte jakékoli zdravotní omezení.
6. Sklony s jednoručkami

6. Sklony s jednoručkami

Jednoručky jsou skvělým nástrojem pro posílení horní ⁤poloviny těla ‌a ‌získání‍ vytvarovaných svalů. jsou cvičením, které se soustředí na triceps, deltové svaly a horní část zad. Tato cvičení ⁣jsou skvělou alternativou k běžným​ sklonům s činkou, protože jednoručky umožňují‍ větší rozsah‍ pohybu⁢ a⁢ zapojení stabilizačních svalů.

Existuje⁤ několik variant ⁤, které lze zařadit do vašeho tréninkového ⁤plánu. Jednou‌ z možností je sklon s ⁣jednoručkami na židli,⁣ který aktivuje⁤ především ‌horní partie zad a triceps. Při ‌provádění tohoto cvičení se posaďte na židli se zády ke stěně‍ a držte jednoručky v rukou. Pomocí ⁢předloktí ⁣a ramen zvedejte‌ jednoručky k opěradlu židle, přičemž ⁢se soustřeďte ⁢na stahování⁣ tricepsů. Opakujte tento pohyb po požadovaný‍ počet‍ opakování a nezapomeňte udržovat správnou techniku a​ postoj. Další variantou je ‍sklon s jednoručkami na rovné lavici, ‌který má ⁣větší zaměření na deltové svaly.

7. ⁢Výtlačky na rovné lavičce

jsou skvělým cvičením pro posílení horní části těla a ⁢zejména svalů hrudníku, paží a ramen. Tento jednoduchý pohyb si zaslouží ⁣trochu pozornosti,⁣ jelikož správná technika je klíčová pro​ dosažení maximálních výsledků.

1.⁣ Správné provedení‌ výtlaček na ​rovné ⁣lavičce:
‍ – Položte⁢ se‍ na záda na rovnou lavičku se zády a hlavou pevně opřenou ⁣o podporu.⁢ Nohy mohou být ohnuté v⁣ kolenou nebo položené na zemi.
​ – Uchopte úchyty vytlačovací ‍tyče šířkou trochu větší než šířka ramen. Držte oběma⁢ rukama pevně a ‌prsty mírně ‌odděleny.
‌ – Pomalu ⁣spusťte tělo ⁤k tyči, takže hrudník je těsně nad ní. Při tomto pohybu si ‌hlídejte ⁢rovnou ‌páteř a ⁣snažte se neprokývat ⁣v oblasti bederní páteře.
– ​Vytlačte tělo zpět⁤ na výchozí pozici,⁢ dokud nejsou ​paže téměř natažené, ale nepřepínat ‌je v loktech.

2.​ Účinky a benefity výtlačků na ‍rovné lavičce:
⁣ – Posilují svaly hrudníku, paží a ramen, ⁣což má ​pozitivní vliv​ na celkový vzhled horní poloviny ‍těla.
‍ – ⁣Zlepšují sílu a ​vytrvalost v⁢ těchto svalových skupinách, což ⁢může být užitečné pro sportovce, ale i běžné jedince.
– Rozvíjejí stabilitu ramenního pletence a pomáhají předcházet zraněním v⁣ této oblasti.
– Přispívají k lepšímu držení těla a zlepšují posturu.

Zahrnujte ‍ do svého tréninkového plánu, abyste⁢ dosáhli viditelného posílení horní ⁣části těla a⁤ užili​ si ⁢výše uvedené výhody. Nezapomeňte ⁤vždy udělat ⁣krátké ​zahřívací ‍cvičení, a⁣ po skončení relaxovat a protáhnout svaly.

8. Horizontální táhnutí

je ⁣moderní‍ a inovativní metoda v oblasti fitnesu, která ‌se zaměřuje na posílení svalových skupin⁣ v​ těle. Tato‌ metoda‍ se vyznačuje využitím ⁢speciálních tréninkových ‌strojů a cvičebních technik,‍ které umožňují pohyb těla horizontálně, což⁤ je⁣ ideální pro ⁤rozvoj svalové síly ‌a​ vytrvalosti.

Při horizontálním ‍táhnutí se zaměřujeme ‌na svaly ‍zad,‌ břicha, paží ‌a‍ nohou. Můžete ​si zvolit různé varianty cvičení, například‍ táhnutí svalů ramen, loketních svalů nebo ‍dolní poloviny těla. Pro​ dosažení nejlepších ⁣výsledků je ⁢doporučeno kombinovat různé ⁤cviky‌ a ⁣vybírat z různých​ typů odporů.

Výhodou horizontálního táhnutí‌ je, že při cvičení zapojujete více ​svalů najednou, což vede k celkovému zlepšení ‍kondice a vytrvalosti. Zároveň ji můžete upravit dle svých potřeb a cílů.‍ Díky různým ‍nastavitelným odporům můžete postupně zvyšovat intenzitu tréninku a dosahovat ⁣tak ‌maximálního⁣ účinku. Cvičení pomocí horizontálního táhnutí ​je ⁣také skvělou volbou pro všechny⁣ věkové skupiny ‌a úrovně fyzické kondice. Zařaďte do svého​ tréninkového‍ plánu a⁢ zažijte zábavný a ⁣efektivní způsob, jak posilovat své tělo.
9. Jóga pozice ⁢delfína

9. Jóga⁢ pozice delfína

Delfín je jednou z nejoblíbenějších a nejúčinnějších ⁤jógových pozic, která imituje hraní a plavání této kouzelné mořské bytosti.‍ Tato pozice se zaměřuje na posílení ​svalové stability ⁤a​ flexibility páteře, ⁣zlepšení rovnováhy a uvolnění napětí v⁤ horní ⁢části těla. Pokud chcete vyzkoušet tuto pozici, je důležité správně se ​postavit a držet se správných technik.

Postavte se na všechny čtyři, s vašimi koleny mírně od sebe a vašimi lokty⁢ pod rameny. Poté nadechněte ⁣se a při výdechu vytáhněte boky nahoru a dozadu, takže ⁤tělo tvoří⁣ tvar ​písmene⁣ „V“.⁤ Nezapomeňte uvolnit krk a nechte svou hlavu pověsit mezi pažemi. Poté zůstaňte v této poloze⁢ na několik‌ dechů a cítíte,​ jak ‌se vaše páteř protahuje a váš⁣ břišní sval se stahuje. Pro pokročilejší variantu můžete zkoušet ohýbat kolena a​ přivádět ‍holeně ⁣blíže k zemi.

Další‌ variace této pozice je, že můžete přidat ‍vodorovný leh na‍ břicho se stoupačkou do pozice „V“ a⁣ pak jemně pohybujte dolů a nahoru, imitující pohyb delfína plavoucího vlnami. To pomáhá posílit‍ vaše paže a‍ ramena, zatímco stále udržování ⁢flexibilní‍ a silné zadní strany těla. Nezapomeňte dýchat a uvolňovat napětí‍ v‌ oblasti krku a ramen.​ Pravidelné cvičení této pozice ​může​ vést ⁣k lepšímu držení těla, zvýšenému pocitu ⁤rovnováhy ⁢a posílení ‍centra těla.
10. Kolmé táhnutí na přístroji

10. Kolmé táhnutí na přístroji

Třetím typem ⁢cvičení ​na přístroji ⁣v ⁢našem‍ posilovně jsou ‍tzv. kolmá táhnutí. Tyto cviky se zaměřují především na posílení svalů horní části zad a ramenního pletence. je ‍skvělou ⁣volbou pro sportovce, kteří chtějí vylepšit svou sílu, stabilizaci a posturu páteře.

Při provádění⁤ kolmých ‌táhnutí na ‍přístroji je důležité‌ dodržovat správnou ‍techniku a postup. Zde ‌je ⁢několik⁢ kroků, které byste měli zvážit:

1. Nastavení⁣ sedadla: Nejprve⁣ si⁢ nastavte sedadlo ⁢tak, aby horní část zad byla ‌při cvičení opřena ⁤o opěradlo, nohy stabilně ⁣na podlaze a ⁣rukojeť ⁢přístroje v​ úrovni⁤ ramen.
2. Správné držení těla: Držte záda rovně a ramena mírně stažená dolů.
3. Pohyb: Svlékání⁤ cvičební váhy a svalové‍ kontrakce proveďte po celou dobu pohybu plynule‍ a‍ kontrolovaně.
4.⁤ Opakování a ⁢zátěž: Začněte​ s ‍menší zátěží a počtem ​opakování a postupem​ času zvyšujte‌ jak váhu, tak i počet série‍ a opakování.

Kolmá táhnutí na přístroji přinášejí vynikající výsledky ​pro ty, kteří se chtějí ​soustředit ⁤na posilování svalstva zad a‍ ramen. Pravidelným zařazením⁤ těchto cviků do vašeho tréninkového plánu posílíte nejen svou sílu, ale také zlepšíte ‌svou posturu a ⁣snížíte riziko zranění. Začněte​ pomalu a postupně si zvyšujte náročnost, abyste dosáhli ‌co nejlepších výsledků.

11. Krční ⁢rotace s míčem

Tato cvičení jsou skvělým způsobem, jak ⁤posílit svaly krku a zlepšit ​jejich flexibilitu. Připravte⁢ si⁣ míč (nejlépe velikosti fotbalového míče) ​a pusťte se do práce!

1. ⁤Cvičení s míčem na⁢ krční ‍rotaci: Usedněte na židli se zády rovně a míčem v rukou. ‌Pomalu se otočte ‍hlavou doprava, takže se dotknete míčem pravého boku. Při tomto pohybu si​ dejte ⁣pozor, ‍abyste pohybovali pouze‌ krkem a neotáčeli celým tělem. Po krátké pauze se‌ vracejte ​zpět do⁢ výchozí polohy a opakujte cvičení na opačnou⁣ stranu.

2. Cvičení s míčem na posílení krčních svalů: ⁣Posaďte se na židli‌ se‌ zády ⁤rovně a míčem přitiskněte bradu. Potom pomalu‍ začněte vyvíjet tlak‌ bradou ​na míč. Držte tento tlak po⁢ dobu⁣ 10-15 sekund ⁢a pak uvolněním brady se ‌vraťte do ⁢výchozí ‍polohy. Toto cvičení je ​velmi​ účinné při posílení ‌svalů krku a zlepšení ‍svalového tonusu.

S těmito cvičeními na ‍při⁤ pravidelném tréninku si ‍můžete ‌výrazně zlepšit‌ sílu a flexibilitu svých ⁣krčních ‌svalů. Pamatujte, že je důležité⁣ cvičit s mírou a dbát‌ na správné ‌provedení, abyste se vyhnuli ‌případným zraněním. ⁢

Často Kladené Otázky

Otázka: ‍Co je skolioza?
Odpověď: Skolioza⁣ je boční zakřivení páteře, které může vést k nevyvážené⁣ postuře a potížím s pohybem.

Otázka:‌ Jaké jsou příznaky skoliozy?
Odpověď: ⁤Příznaky skoliozy ​mohou zahrnovat zakřivení ⁣páteře,​ nerovnoměrné ramena, asymetrickou ‌postavu, ‍bolesti zad, potíže s dýcháním nebo obtíže s ⁣pohybem.

Otázka: Jak mohu zjistit, jestli trpím‍ skoliózou?
Odpověď: Diagnózu skoliozy by⁣ měl potvrdit⁢ lékař ​s pomocí vyšetření‌ páteře a případně dalších⁢ diagnostických​ nástrojů, jako je rentgenové vyšetření nebo magnetická⁣ rezonance.

Otázka: Jak mohu ⁢udržovat správnou ‌posturu a minimalizovat ⁢riziko vzniku skoliozy?
Odpověď: Existuje ⁢několik cviků,⁤ které mohou ⁢pomoci udržovat správnou posturu a‍ posílit svaly páteře, jako ​je‌ například protahování, posilování svalů​ břicha a ⁣zad, jóga⁣ nebo plavání.

Otázka: Jaké ⁤jsou nejlepší cviky na⁢ skoliozu?
Odpověď: Mezi nejlepší​ cviky ‍na skoliozu patří například bridging ​neboli zdvih pánevního⁢ dna,‍ plank neboli prkno, cviky na⁤ rotaci trupu, cviky na‍ protažení zad ‍nebo cviky na posílení⁢ svalů​ břicha.

Otázka:​ Jak často bych měl⁣ cvičit, abych ⁢minimalizoval riziko vzniku⁢ či zhoršení skoliozy?
Odpověď: Doporučuje se cvičit pravidelně, ⁤ideálně několikrát‌ týdně. ⁣Je důležité postupovat ​pod ‍dohledem odborníka a dodržovat správnou techniku provedení ⁣jednotlivých cviků.

Otázka: Jaké jsou výhody cvičení na skoliozu?
Odpověď: Pravidelné cvičení na skoliozu ‌pomáhá posilovat ‌svaly páteře, zlepšuje posturu, snižuje bolest zad a může minimalizovat riziko zhoršení onemocnění.

Otázka: Existují ⁤nějaká⁤ omezení při ⁤cvičení na⁣ skoliozu?
Odpověď: Každý ​případ skoliozy může být⁤ individuální ‌a má‌ své specifické‍ potřeby. Proto ​je ⁤důležité konzultovat vhodnost cvičení ‌s ‌odborníkem, ⁢který může doporučit přizpůsobené cviky a ‌zohlednit⁤ individuální ​omezení.

Otázka: Jak dlouho trvá viditelné‌ zlepšení při cvičení⁣ na​ skoliozu?
Odpověď: Viditelné zlepšení může záviset na závažnosti‍ skoliozy ⁤a individuálních faktorech, jako je pravidelnost cvičení, dodržování techniky a intenzita cvičení. U některých jedinců⁤ se mohou⁤ pozorovat zlepšení již⁤ po několika týdnech, zatímco u jiných⁢ může⁤ trvat déle.‍

Klíčové Poznatky

Doufáme,⁣ že tento článek vám poskytnul užitečné informace o nejlepších cvicích na skoliozu a jak udržovat správnou posturu. Skolioza může⁤ být obtížným ‌zdravotním stavem, který ovlivňuje mnoho lidí, ⁢ale s pravidelným cvičením a ​úsilím je možné dosáhnout pozitivních výsledků. Je důležité si uvědomit, že ​cvičení na skoliozu‍ by‍ mělo být ⁤prováděno⁢ pod vedením‍ odborníka ⁣a​ s ohledem ‌na vaše individuální ⁢potřeby‌ a⁢ možnosti.

Správná postura je klíčovým aspektem zdravého⁤ životního ⁣stylu. ‌Měli bychom ​se⁤ snažit udržovat ⁣správnou pozici těla nejen během‌ cvičení, ale i v každodenním životě. Pokud trpíte ‌skoliozou nebo máte obavy z možného vývoje tohoto‍ problému, obraťte se na odborníka, který vám ‌může poskytnout další ‍informace a radu.

Pamatujte si,‌ že⁣ cvičení ⁢není ⁤jediným lékem na skoliozu. Je ‌také důležité⁣ dodržovat vyváženou⁢ stravu, správnou ‌hydrataci‍ a ⁤zdravý životní styl. Nezdržujte se, začněte ⁣ještě dnes!⁣ Možná, že ‍se‌ kvalita vašeho⁣ života a postavení vašeho⁢ těla ​zlepší díky těmto nejlepším cvikům‌ na skoliozu.

Napsat komentář

🛡Získejte více energie a podpořte své tělo přirozeně!
Nenechte si ujít tuto speciální nabídku! Pouze nyní máte jedinečnou příležitost získat 30denní zásobu vitamínu K2 a Ženšenu. Udělejte první krok k podpoře zdraví.
Cítíte se unaveni?
Nebojte se udělat první krok k podpoře zdraví. Vyzkoušejte nyní bez rizika - 30denní zásoba čeká!
🛡Získejte více energie a podpořte své tělo přirozeně!
Nenechte si ujít tuto speciální nabídku! Pouze nyní máte jedinečnou příležitost získat 30denní zásobu vitamínu K2 a ŽenšenuUdělejte první krok k podpoře zdraví.
Cítíte se unaveni?
Nebojte se udělat první krok k podpoře zdraví. Vyzkoušejte nyní bez rizika - 30denní zásoba čeká!